V arhiv bomo zapisali: “Fantastičen dan na Kopah”

By
Updated: junij 27, 2016

To soboto, na 25-letnico rojstva naše države, smo na Urbanem gladiatorju Kope, kjer je potekalo Državno prvenstvo Urbani gladiator Slovenije 2016, dobili tudi prve državne prvake med gladiatorji. Nastop je bil možen za dvo, tro in 5 članske ekipe. Ostali pa so se pomerili na netekmovalni verziji kot na ostalih preteklih dogodkih.

zmagovalci

Sobotno jutro je napovedovalo fantastičen dan, saj nas je sonce razvajalo že v zgodnjih jutranjih urah. Ja, poletje je tukaj, smo si rekli, ko smo opazovali, kako na zelenem travniku pred Holcer pubom nastaja gladiatorsko prizorišče. Najprej je tam stala ena ovira, potem dve, potem en lok, pa drugi, tretji, potem je prišla prva ekipa gladiatorjev, nato druga in kmalu je postalo vzdušje zelo živahno. Tako stari gladiatorski znanci, ki so si pridobili že nekaj gladiatorskih izkušenj, kot novinci, ki so se želeli na Kopah preizkusiti prvič, so z zanimanjem opazovali ovire na osrednjem prizorišču. Ko so zagledali drčo, ki je vodila do gladiatorske arene, so se vsem začele cediti adrenalinske sline. Ogenj kot prva ovira pa je vrhunsko ozračje le še pogrel.

PR 2

Ekipe, ki so tekmovale na državnem prvenstvu, so nestrpno pričakale 11.00 uro, ko so tekmovalci startali v enotni skupini. Razen tega, da je trasa dolga dobrih 12 km s preko 700 m višinske razlike in da so na njej ovire, ki jih še niti videli niso, nihče pravzaprav ni vedel, kaj ga čaka in kam se mora podati. Morda ravno zato ni bilo veliko takih, ki so si upali tekmovati in iz sebe iztisniti maksimum. Ja, če te priganja čas, je zadeva precej težja. Zato je naziv državnih prvakov še toliko bolj zaslužen. Prvo mesto med tričlanskimi ekipami je zasedla ekipa Športnega centra NRG, in sicer z zavidljivim časom 2 uri, 7 minut in 34 sekund. Drugo mesto je pripadlo ekipi Z nasmehom do zmage 1, ki je PRO traso premagala v  3 urah, 4 minutah in 11 sekundah. Naslov državnih prvakov med petčlanskimi ekipami pa je osvojila ekipa Z nasmehom do zmage 2 – in res so bili nasmejani, saj so doseli super čas 2 uri, 44 minut in 17 sekund. Čestitke vsem, ki ste si drznili in zahtevno traso premagali v borbi s časom. Bravo, bravo, bravo.

NEVESTA

Seveda pa čestitamo tudi vsem ostalim udeležencem Urbanega gladiatorja Kope, ne glede na to, ali ste se lotili ovir na daljši trasi, ali pa ste se “lagano sportski” bojevali na krajši, “for fun” trasi. Ne eno, ne drugo ni bilo ravno lahko. Nekateri so bili nad zahtevnostjo tras presenečeni, večinoma pa vsi navdušeni. Pro trasa je skupaj zajemala cca 40 ovir. Pri nekaterih ovirah je bilo treba zbrati veliko moči, pri drugih stisniti zobe, pri tretjih premagati strah, pri četrtih je bilo treba zadržati dih, spet drugje je bilo treba globoko vdihniti, ponekod smo morali visoko skočiti, na drugem mestu, se globoko skloniti, naprej nas je čakalo plazenje in “električni šok”, potem je bilo treba pošteno pljuniti v roke in napeti vse sile. Ovir kar ni bilo konec … ogenj, voda, blato, gume, vreče, hlodi, malo smo vlekli, malo nosili, ponekod smo se potopili … ni da ni … in vmes so bili še hribčki … in vzponi … in tudi kak padec. Ampak, saj smo gladiatorji, vedno se poberemo in šibamo dalje, polni energije čez drn in strn do cilja, do gladiatorske arene, kjer nas skoraj zagotovo pričaka nov padec. Tokrat ste se v gladiatorsko areno kar pripeljali po drči, ki je bila tako super fino fajn in že na pogled tako privlačna in vabljiva, da so se po njej ob koncu prireditve spuščali tudi gledalci. Ja, gladiatorji ste jim vzbudili željo po “umazanem plesu” v blatu. Tudi naši najmlajši so si poželeli svoje doze adrenalina … in jo tudi dobili na Otroškem urbanem gladiatorčku Kope. Uživali so, ko so premagovali ovire, ki so delale manjše preglavice tudi velikim prijateljem. Drča pa je bila tudi otročkom “zakon”. Neke druge vrste “zakon” pa čaka našo pogumno bodočo nevesto, ki je imela najboljšo dekliščino – na našem gladiatorju, seveda. Gladiatorki, ki bo kmalu postala žena, iskreno čestitamo in ji želimo vse dobro na novi poti. In nikakor ne dvomimo, da bo srečna, saj … če s tako lahkoto premaga Urbanega gladiatorja, bo pa ja še moževe “muhe”.

TAMALI

Čeprav se nas je na Kopah zbralo okoli 200 in nismo zrušili kakšnega rekorda v udeležbi, smo zagotovo porušili rekord v zabavi. Mi smo se imeli naravnost odlično, Kope so perfekten kraj za Urbanega gladiatorja in so velik potencial za vse boljšega Urbanega gladiatorja. Upamo, da ste se imeli lepo in vam bo prireditev ostala v lepem spominu. Zelo veseli bomo, če nam boste svoje vtise, zgode in prigode opisali TUKAJ. Tudi konstruktivno kritiko radi sprejmemo, saj smo le tako lahko še boljši za vas.

PR 1

Nekaj fotografij si že lahko ogledate TUKAJ, seveda pa bo na voljo še cel kup fotografij. Dajemo vse od sebe, da bodo na ogled čim prej.

V kratkem bomo objavili tudi nagrajence, ki so imeli srečo pri žrebu.

Hvala vsem, ki ste prispevali svoj delež h gladiatorski zgodbi, ki se je odvijala na Kopah, posebej pa se zahvaljujemo našim sponzorjem.

zahvala kope

Še enkrat čestitke vsem, ki ste bili z nami na svežem zraku v objemu gora na idiličnih Kopah. Naslednja postaja je Laško, kjer se bo spet pilo pivo in jedlo cvetje, no, blato, hehehe. Prijave zbiramo tukaj: URBANI GLADIATOR LAŠKO


Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja