Urbani gladiatorji osvojili tudi Domžale

By
Updated: april 20, 2015

Urbani gladiator, ki mu priljubljenost kar raste in raste, je navdušil in osvojil tudi Domžale, kjer je bil dogodek včeraj, 19. aprila, izveden prvič. Blatnega in mokrega, toda nadvse zabavnega spektakla se je udeležilo 300 novodobnih gladiatorjev, med njimi pa je bila tudi 10-članska županova ekipa na čelu s podžupanjo Renato Kosec.

urbani gladiator domžale 1

Mrzlo nedeljsko jutro je v Domžalah sprva napovedovalo turoben dan. Na prizorišču dogodka v Športnem centru TEN-TEN Domžale pa je že pred startom prve ekipe vladalo enkratno vzdušje. Polni pričakovanj so gladiatorji le s težavo brzdali apetite po adrenalinu. In v trenutku, ko se je prva ekipa drznih gladiatorjev ob 11.00 pogumno zapodila blatni dogodivščini naproti, je mesto obsijalo sonce, ki je še polepšalo vrhunsko doživetje.

Deževna sobota je ravno prav razmočila teren, tako da so bile trase res prava blatna poslastica. Herkulsko motivirani udeleženci so imeli na izbiro tri različno dolge in zahtevne trase: krajša je merila 8 km, srednja dobrih 12 km, daljša trasa že celih 16 km. Ovire na trasah so sicer čilim in postavnim gladiatorjem in gladiatorkam vendarle pognale kri po žilah. Ker pa so jih premagovali tako, da so drug drugemu pomagali, to ni bila prevelika težava. Visoko so gladiatorji skakali v zrak pri preskakovanju ognja, pošteno so si zavihali rokave pri plezanju čez steno in pri prevračanju gum. V roke so pljunili pri nošenju vreč in prevračanju hlodov, vse sile so napeli pri hoji s hoduljami. Nič se niso obotavljali, ko se je bilo treba plaziti po blatu, pa tudi ko je bilo treba prečkati reko, niso vihali nosu, ravno nasprotno. Prav posebno doživetje sta bili drči, prava veselica pa je bil raftarski most. Tisti, ki jim kakšna ovira vendarle ni šla najbolje od rok, so morali izvajati kazen … vsem znane vojaške poskoke ali burpee-je.

urbani gladiator - gladiatorka

Tik pred koncem je izmučene, a vendar do ušes nasmejane udeležence čakala še gladiatorska arena, kjer so se močni gladiatorji potrudili udeležencem onemogočiti prihod skozi ciljni lok. Toda v cilj so prišli vsi. Po prizorišču se je razlegal smeh, slišali so se vriski veselja, roke so bile zmagoslavno v zraku, prijateljski objemi in poljubi so bili skoraj obveza. Iz ust novopečenih gladiatorjev so prihajali sami superlativi: »Vrhunsko, neverjetno, odlično, fantastično, zabavno, enkratno, edinstveno, noro, fenomenalno …«

urbani gladiator domžale 2

Tudi v organizacijskem štabu smo več kot zadovoljni, saj je za nami resnično uspešen dogodek. Trudimo se, da bi ljudem omogočili pestro, nepozabno doživetje, ki si ga bodo zapomnili za vedno. V Domžalah je bil odziv res fantastičen – udeležba je presegla pričakovanja, od začetka do konca je bilo ozračje nabito s pozitivno energijo, smehu in veselju ni bilo ne konca ne kraja. To je dokaz, da delamo dobro, hkrati pa znak, kako velikega pomena sta v današnjem hitrem tempu življenja sprostitev in rekreacija, še posebej če se le-ta odvija v družbi najboljše ekipe oz. najboljših prijateljev. Da plujemo v pravi smeri, potrjuje tudi udeležba 10-članske županove ekipe, ki v cilju ni mogla skriti navdušenja. Hvala še enkrat vsem, ki so bili z nami, hvala vsem sponzorjem, prostovoljcem, gasilcem, navijačem, prijateljem in vsem, ki so pomagali pri organizaciji. V istem ritmu gremo naprej.

Fotografije z dogodka v Domžalah si lahko ogledate tukaj: ALBUM 1, ALBUM 2, ALBUM 3

Z nami so bile tudi medijske ekipe, njihove prispevke si lahko ogledate tukaj:

urbani gladiator domžale 24ur

ug-domžale-siol-tv


 


 

Zahvaljujemo se vsem sponzorjem, brez katerih dogodek ne bi bil mogoč! Posebna zahvala pa gre gasilskim društvom za izjemno pomoč pri organizaciji!

 

ug-dom-sponzorji-skupaj-web-6

Objavljamo tudi seznam nagrajencev:

Darilni boni TREKSTA:

1. Emil Hribernik, 2. Nina Jakopin, 3. Tilen Kerič, 4. Domen Blagojevič, 5. Matjaž Cerar, 6. Gregor Perko, 7. Špela Noč, 8. Andrej Slapnik, 9. Tatjana Sojer, 10. Andreja Jesenovec

BODIFIT vrečke:

1. Iztok Kamenski, 2. Jure Jakopič, 3. Marinka Volkar, 4. Ema Šubak, 5. Nataša Burja

Rafting SPORT MIX BOVEC:

1. Katrin Majhenič, 2. Vesna Rutar, 3. Sabina Hribar, 4. Gorazd Hočevar, 5. Vojko Šintler, 6. Tjaša Kamenski, 7. Katja Kotnik, 8. Žiga Elzner, 9. Luka Razpotnik, 10. Vida Samotorčan

FIT-FIT bowling:

1. Vida Kekec, 2. David Masel, 3. Jurij Bizjak, 4. Blaž Ribič

FIT-FIT 3-mesečna fitnes karta:

1. Matija Narobe, 2. Sanja Leskovšek, 3. Robert Brodnik, 4. Tina Pogačar

VIKEND najem vozila v AC LOVŠE:

1. Lucija Poje, 2. Gregor Aubel

VIKEND najem vozila ŠKODA ŠKERJANEC:

1. Monika Krznar

GEOSS PUSTOLOVSKI PARK:

1. Ekipa ŽVERCA, 2. Ekipa HUDE LOPATICE, 3. Ekipa FANTASTIČNI, 4. Ekipa ELEKTRONČKI, 5. Ekipa VESELI VENTILČKI

 

ug-banner-celje-3
Naslednja postojanka Urbanega gladiatorja je Celje – mesto, kjer je vzklila ideja o dogodku in kjer se je lani maja tudi začela pisati gladiatorska zgodba. Zatem lahko blatno avanturo pričakujemo še v Mariboru, Vrhniki, Laškem, Kamniku in nato še v Logarski dolini, Ljubljani in na Polzeli.

 

Se vidimo 17. maja!


Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja