URBANI GLADIATOR CELJE uspešno za nami

By
Updated: maj 17, 2016

V okviru projekta Mesec športa v knežjem mestu, ki je v polnem zamahu in traja vse do 5. junija, se je v nedeljo odvil priljubljeni vzdržljivostni izziv, znan pod imenom Urbani gladiator. Uvertura v blatno zabavo je bil Otroški mali urbani gladiatorček, ki je bil na sporedu že v soboto.

IMG_7022

 

V sklopu enomesečnega projekta Mesec športa v knežjem mestu se je v svoje domače mesto vrnil  vse bolj zanimiv in vznemirljiv Urbani gladiator, ki se je v kratkem obdobju dveh let uspel razviti v eno najuspešnejših zgodb, ki povezujejo šport in rekreacijo z zabavo in druženjem.

IMG_8012

 

Celje v zadnjih letih tako ni znano le kot knežje mesto, temveč tudi kot »rojstno mesto« pogumnih urbanih gladiatorjev. Že v soboto so »teren« za adrenalina željne gladiatorje pripravili mali gladiatorčki, ki so kljub dežju premagovali ovire na spretnostnem poligonu v parku ob Mestni plaži. Skakanje v vrečah, tek čez gume, vožnja z zipom, plezanje skozi gume in čez lesene pregrade, gladiatorska arena … vse ovire, ki so se znašle na poti, so malčki zlahka premagali. Dokazali so, da zmorejo in se tudi v njihovih majhnih srčkih skriva veliko poguma in volje. Zato jih je organizator nagradil s spominsko majčko, medaljo in diplomo ter s slastnim jabolčnim zavitkom in kupončkom za kepico sladoleda Pri Nejcu.

otrški ug

Galerija z Otroškega malega urbanega gladiatorčka je na ogled tukaj: Otroški mali urbani gladiatorček Celje 2016

ug ce 2

Svojo mero poguma, vzdržljivosti in spretnosti pa so v nedeljo dokazovali »ta veliki« urbani gladiatorji. Kljub dežju je standardno startno-ciljno prizorišče v lapidariju ob Osrednji knjižnici Celje prevevalo fantastično vzdušje. Pred startom je bilo čutiti rahlo napetost in nestrpnost, pričakovanje, vnemo in adrenalin, po prihodu ekip v cilj pa je bilo ozračje nabito s pozitivno energijo, smehom, ponosom.

IMG_7851

 Tokrat so organizatorji pripravili 4 različno dolge trase. Najkrajša je bila družinska trasa, ki je štela 3 kilometre. Kratka trasa je merila 3 kilometre več, nekoliko bolj vzdržljivi gladiatorji pa so premagali srednjo traso, dolgo 10 kilometrov. Najbolj vztrajni, pogumni in trmoglavi so se z dežjem in ovirami borili dobrih in zahtevnih 15 kilometrov. Tako so udeleženci, ki so prišli z vseh strani Slovenije, z gladiatorske perspektive spoznali najbolj zanimive, najbolj atraktivne in najbolj znamenite točke mesta ob Savinji – Lapidarij, Mestni park, Herkulovo svetišče, Stari grad, kajak kanu center Špica, Savinjsko nabrežje… Skakali so čez ogenj, plezali čez steno, nosili gume in različna bremena, se spuščali po drči, plazili po blatu … premagali so več kot 40 različnih ovir. V cilju je sledilo okrepčilo, topel golaž, nato pa je bilo na vrsti obvezno fotografiranje z medaljami in diplomami.

IMG_8072

Na celjskem Urbanem gladiatorju je letos v precej neugodnih vremenskih razmerah nastopilo blizu 400 pogumnežev, kar dokazuje, da je dogodek v le dveh letih postal prava uspešnica zabavno-rekreativnih prireditev. V tako kratkem času je namreč bilo izvedenih že skoraj 20 gladiatorskih izzivov. Potem ko se je Urbani gladiator maja 2014 premierno »zgodil« v Celju, se je še v istem letu preselil v Laško, Ljubljano in na Polzelo. V letu, ki je sledilo, je bilo na sporedu že 12 gladiatorjev v mestih širom Slovenije. Priljubljenost raste in letos so urbani gladiatorji že osvojili Portorož, Domžale ter Celje, vnovič bodo osvajali še Maribor, Laško, Ljubljano, Polzelo, pa tudi Portorož bodo še enkrat obiskali v nekoliko lažji in še bolj zabavni različici. Novi lokaciji letošnje gladiatorske sezone pa sta Trebnje in Kope. Tu bo dogodek še posebej zanimiv, saj se bodo urbani gladiatorji umaknili mestnemu vrvežu in se iz urbanega okolja preselili v idilično naravo koroške pokrajine – poleti in pozimi, decembra, ko bo na sporedu zaključek letošnje serije.

IMG_7920

GALERIJA IZ DOGODKA je že objavljena na naši FB STRANI TUKAJ

Na voljo pa so tudi že ostale fotografije:

UG CELJE 2016 – 1. del

UG CELJE – 2. del

Ampak to še ni vse, materiala je ogromno, 10 GB. Zato ostanite v koraku z nami, v kratkem objavimo še ostale galerije. 🙂

Med čakanjem lahko preberete objave v medijih:

DELO

EKO DEŽELA

CELJE.INFO

MED.OVER.NET

NOVICE.SI

UG ce

Še enkrat čestitke vsem udeležencem in udeleženkam. Posebna zahvala gre tudi naši organizacijski ekipi, ki je v dveh dneh trdo delala, da je pripravila vse potrebno za izvedbo dogodkov. Ne smemo pa pozabiti tudi na naše pomočnike, ki so sodelovali pri nadzoru ovir: SLOVENSKA VOJSKA, POKLICNA GASILSKA BRIGADA CELJE, PGD BABNO, PGD TRNOVLJE, PGD POLZELA, GASILSKA ZVEZA ŽALEC.

gladiatorska arena

Čestitke in hvala za podporo pa tudi vsem našim “fenom”. Skupaj nas je že preko 11.000. Uaaaauuuu 🙂

11000

Seveda pa brez sponzorjev takšnih dogodkov ni mogoče izpeljati. Hvala vsem.

ZAHVALA UG CELJE

Seznam izžrebancev nagrad, ki smo jih izžrebali na prireditvi in le- teh na samem dogodku niso prevzeli, najdete na povezavi  –

NAGRAJENCI-URBANI GLADIATOR CELJE

Nagrajenci lahko nagrade prevzamejo  v roku treh dni. Po tem roku, se nagrade prestavijo v nagradni sklad za prihajajoče dogodke. Za prevzem nagrad nam pišite na elektronski naslov fatburnsi@gmail.com.

Naslednji gladiator TOTI MARIIIIIIIBBBBBOOOOOORRRR 🙂 prijaviš se lahko TUKAJ … To bo noro, čuj. 🙂


Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja