Rekorden 6. Kolesarski vzpon na Svetino

By
Updated: maj 8, 2016

IMG_5435

Kot tradicionalno, se trasa vzpona prične pred Thermano Laško, od koder udeleženci v zaprti vožnji kolesarijo do konca Jagoč, kjer je leteči start. Par dni nazaj, ko smo dobili potrdili, da se bodo vzpona udeležili tudi člani kluba TUŠ TEAM smo vedeli, da bodo rekordni časi ogroženi. Nismo pa vsekakor vedeli, da bo boj za prva mesta tako napet. Vreme za kolesarjenje je bilo idealno in cesta je bila na nekaterih delih še malce mokra od naliv dan nazaj, kar pa najhitrejših seveda ni oviralo.

LAŠKO START

Prva skupina najboljših kolesarjev je bila skupaj vse do tretjega kilometra”položnega” klanca na Svetino, potem pa se je začelo s pobegi in tekma se je pričela lomiti. Najdaljši je bil vsekakor pobeg Mateja Lovšeta, ki mu je v ozadji sledil Igor Kopše, ostali so že zaostajali več. Razlike so se do cilja samo še večale in zmagovalec Lovše je prispel v cilju z rekordnim časom 17 minut in 29 sekund.

IMG_5478

Dobrih 20 sekund je za njim zaostajal Kopše, nadaljnih 5 sekund pa Kimovec. Lovše se je z zmago pridružil skupini legendarnih slovenskih kolesarjev, ki so naš dogodek že zmagali. Gregor Tekavc večkratni zmagovalec mnogih slovenskih dirk in vzponov ter trenutno najboljši slovenski tekmovalec na Giru di Italija Primož Roglič sta le ena izmed njih, vsekakor pa najbolj znana.

IMG_5885

Konkurenca na letošnji dirki je bila res huda in udeležba rekordna, srečo pa smo imeli tudi z vremenom, saj je bilo za čas prireditve vreme, idealno za kolesarjenje. Po prihodu vseh tekmovalcev v cilj, je kaj kmalu na Svetini že rahlo deževalo. Popoldan pa nalivi in nevihte s točo. Ja, hrabre mora tudi tu in tam spremljati sreča.

Slike so že na voljo na ogled v naših galerijah TUKAJ .

Na voljo so tudi že: REZULTATI ABSOLUTNO.

Ogledate si lahko tudi svoje dosežke v starostnih skupinah: REZULTATI KATEGORIJE

matej lovše

Spisek nagrajencev, ki nagrad niso prejeli bo objavljen v ponedeljek tekom dneva, kjer boste izvedeli tudi navodila za prevzem nagrad. Popravke, komentarje, predloge in pohvale nam lahko posredujete na naš e naslov: prireditve@fatburn.si.

Z veseljem vas že vabimo na tradicionalni 7. KOMAK kolesarski maraton, ki bo v nedeljo 22. maja v Celju. Prijaviš se lahko TUKAJ

Posebna zahvala gre seveda tudi gasilcem iz PGD LAŠKO, ki so pomagali pri dogodku.

PGD LAŠKO

Čestitke še enkrat vsem udeležencem in udeleženkam in se vidimo na prihodnjih kolesarskih dogodkih.


Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja