Prvi letošnji kolesarski dogodek že ta vikend

By
Updated: marec 26, 2014

Z našim prvim letošnjim dogodkom BIKE FESTIVAL PORTOROŽ odpiramo kolesarsko sezono. Tri trase, ki udeležence vodijo po prelepi primorski Sloveniji in cestah Hrvaške, so mnogim kolesarjem že znane. V okviru našega dogodka pa se predstavljajo prvič. V soboto bodo na račun prišli tisti manj pripravljeni in družine na 21 km trasi Mali maraton, ki slovenske meje NE BO prečkala. Srednji maraton v dolžini 62 km vodi v sosednjo Hrvaško preko mejnega prehoda Sečovlje. Osebno izkaznico ali potni list je obvezno imeti ob sebi pri prečkanju mejnega prehoda. Trasa pa bo udeležence vodila mimo Plovanije, kjer zavijejo desno v smeri proti Umagu in preko Bašanije do centra Umaga. Od tu udeleženci zavijejo proti Bujam, kjer je prva okrepčevalnica in od tam nazaj mimo Plovanije proti  Sloveniji in cilju, ki je v Portorožu.

Najdaljša nedeljska trasa, bo udeležence vodila do Buj enako kot srednja. V Bujah pa zavijejo desno proti Dolini reke Mirne, od koder jih potem čaka finalni vzpon na Vižinado. Tam vas bo pri gostilni pričakala okrepčevalnica, kjer bo tudi obrat. Vračate se po isti trasi proti Bujam in od tam do Plovanije ter cilja, ki bo v Portorožu.

V cilju vas bo pričakala masaža in zasluženo okrepčilo. Vsi sodelujoči pa boste deležni žreba, ki bo najsrečnejšim zagotovil nagrade pokroviteljev dogodka.

Prijave na dan posameznih dogodkov sprejemamo do najkasneje pol ure pred startom. Napoved vremena je lepa. Sončno in 16-19 stopinj, zato svetujemo, da se oblečete vremenu primerno.

SE VIDIMOplakat-b1-slo-ita-krivulje

 


Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja