Prihaja Športni vikend Ljubljanica

By
Updated: avgust 25, 2015

Odštevamo dneve do rekreativno in zabavno obarvanega tradicionalnega Športnega vikenda Ljubljanica 2015, ko bodo središče prestolnice zavzeli rekreativci in profesionalci, ki so športniki po srcu in duši. Od petka, 4. 9., pa vse do nedelje, 6. 9., se na Prešernovem trgu obeta pestro dogajanje, ki ga ne gre zamuditi. Organizatorji so prevetrili program, dogodki na njem pa obljubljajo nepozabno zabavo.

Petek, 4. 9. 2015, Prešernov trg ‒ OTROŠKI TEKI POVODNEGA MOŽA

17.30                    Animacije in ogrevanje na prizorišču

18.30                    Tek na 1600 m

18.40                    Tek na 800 m

18.50                    Tek vozičkarjev na 200 m

19.00                    Tek na 400 m

19.10                    Tek na 200 m

 

Sobota, 5. 9. 2015, Prešernov trg ‒ URBANI GLADIATOR in NOČNI TEK LJUBLJANICA

11.00                    Urbani gladiator Ljubljana

20.00                    FILA družinski tek na 5 km

21.00                    TREKSTA nočni tek na 10 km

21.00                    ENEMON nočni mali maraton 21 km

21.00                    CR7 štafetni tek na 10 in 21 km

 

Nedelja, 6. 9. 2015, Prešernov trg ‒ 4. PERSKINDOL KOLESARSKI MARATON LJUBLJANICA

10.00                    Mali družinski maraton Ljubljanica 35 km

10.00                    Veliki maraton Ljubljanica 77 km

Športno rajanje bodo tako v petek otvorili najmlajši z OTROŠKIMI TEKI POVODNEGA MOŽA. Ti so netekmovalne narave, brezplačni in namenjeni našim malim zakladkom, ki bi se radi preizkusili in svoje tekaške sposobnosti pokazali pred starši, prijatelji in drugimi obiskovalci. Najmlajšim bo dovoljena pomoč staršev, prav tako pa spodbujamo nastop z vozički.

otr lj

V soboto dopoldne nadaljujemo z atraktivnim FINALNIM Urbanim gladiatorjem, ki bo vrhunec serije letošnjih gladiatorskih preizkušenj. Le-te so letos več kot uspešno potekale že v Portorožu, Celju, Domžalah, Mariboru, Laškem in na Vrhniki. Zgodovinska Emona s svojimi znamenitostmi je gotovo pravo mesto za osrednji letošnji dogodek Urbani gladiator – lanski je obveljal za enega top dogodkov sezone 2014. Letos bodo ovire še bolj zanimive, še bolj atraktivne. Novost, ki jo vpeljujejo organizatorji, je premik gladiatorskega prizorišča s Kongresnega trga (kjer so gladiatorji startali lani) na osrednje prizorišče na Prešernovem trgu. Gladiatorji bodo tako še bolj razgibali mestno dogajanje.

Prijavite se lahko TUKAJ.

UG LJ

 

S polno paro bomo krenili dalje v soboto večer s FINALNIM NOČNIM TEKOM. Udeleženci, ki so letos v nočnem ambientu osvajali že Laško, Celje, Velenje, Škofjo Loko in Kranj, bodo lahko tekli na 5, 10 in 21 km. Seveda bo tudi letos izveden štafetni tek na 10 in 21 km. V tem času so ljubljanske ulice polne dogajanja, poletna noč, sijoče luči in pozitiven adrenalin pa imajo svojevrsten čar, ki zaznamuje finalni dogodek nočnih tekov, zato se nikar ne pozabite prijaviti. Finalni dogodek bo še dodatno popestren z bogatimi nagradami ter s spremljevalnim programom. Tudi letos bo navzoče zabaval 6 PACK ČUKUR s spremljevalkama. Vsi obiskovalci nočnega tekaškega dogajanja bodo tako deležni super zabave.

Prijavite se lahko TUKAJ

nt lj

 

Po večerni zabavi pa si bodo vsi, ki so željni kolesarskega druženja, lahko mišice na nogah pretegnili na že 6. Perskindol kolesarskem maratonu, ki je namenjen tako družinam kot posameznim rekreativcem in seveda profesionalcem. Za kolesarje smo tako kot vselej pripravili dve trasi: Mali maraton Ljubljanica v dolžini 35 km ter Veliki maraton Ljubljanica v dolžini 77 km.

Prijavite se lahko TUKAJ.

perskindol

 

Z nami bodo tudi naši zvesti sponzorji, ki bodo poskrbeli za pestrost, udobje in bogate nagrade. HVALA!

MO LJ logo

treksta-copati-+-logo

fila logo

reusch logo

CR7 LOGO

ZALA

enemon logo

perskindol logo

vzajemna logo

zlatečan logo

regina-logo

medex za tisk

barilla logo

Spremljajte nas tudi na naših FB-straneh, kjer si lahko z malo sreče prislužite brezplačno startnino za kateri koli dogodek v okviru Športnega vikenda Ljubljanica. Kako? Preverite:

NOČNI TEK LJUBLJANICA

URBANI GLADIATOR LJUBLJANA

PERSKINDOL KOLESARSKI MARATON LJUBLJANICA

SE VIDIMO V LJUBLJANI, NAJLEPŠEM MESTU V EVROPI! 🙂

 

Letak 1. stran

Letak 2. stran


Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja