Kmalu Nočni tek LAŠKO in Kolesarski vzpon na SVETINO

By
Updated: april 22, 2015

Hitro se bliža prva majska sobota, dan, ko bomo otvorili novo sezono tekov pod zvezdami in v soju žarometov … prihaja že težko pričakovana nova serija Nočni tek Slovenija 2015. Še zadnje priprave so v polnem zamahu, 2. maja ob 21.00 startamo v Laškem.

laško2

laško1

Startno-cljno prizorišče bo, kot vsako leto, hotelski kompleks Thermane Laško, kjer se boste tudi na dan dogodka še zmeraj lahko prijavili. Svojo tekaško pripravljenost boste lahko preizkusili na krajši, 3.3 kilometre dolgi trasi (1 krog) in na daljši, 10-kilometrski trasi (3 krogi). Proga je v celoti ravninska, vendar razgibana (cca 48 m višinske razlike na krog). Za to, da tek ni preveč monoton, poskrbijo stopnice v centru mesta, podhod pod glavnim mostom pa z rahlim vzponom ritem teka spet nekoliko spremeni. Posebnost Nočnega teka Laško seveda ostaja nespremenjena, tudi letos bomo tekli skozi hotel. Dodatnega čara, ki ga na nočnem teku daje zvezdnato nebo, ni treba posebej poudarjati. Nikar ne zamudite dogodka.

nt-laško-trasa

Po sobotnem tekaško obarvanem večeru pa v nedeljo s polno paro nadaljujemo tudi kolesarsko sezono, ki smo jo odprli marca z Bike festivalom v Portorožu. Za kolesarje, ki so tudi ljubitelji vzponov, bo 3. maja na sporedu svojevrstna preizkušnja Kolesarski vzpon na Svetino. Kolesarski navdušenci bodo izpred Wellness parka Laško proti cilju na Svetini startali ob 11. uri. Trasa meri 9 kilometrov in vsebuje 450 metrov višinske razlike.

Trasa-KOLO-SVETINA-opisano

Poleg čistega kolesarskega užitka se bo udeležba ljubiteljem koles obrestovala tudi zaradi žreba številnih sponzorskih nagrad. Tisti, ki so se šele naučili poganjati pedala, in tisti, ki z veseljem kolesarijo tudi v jeseni življenja, pa se morebiti razveselijo zanimivih sponzorskih daril, ki jih bo organizator podelil najmlajšemu oz. najmlajši udeleženki in nastarejšemu oz. najstarejši udeleženki. Prav tako bo nagrade deležna najštevilčnejša ekipa. Privoščite si torej klubsko kolesarsko turo v družbi prijateljev.

svetina3

Najbolj zavzeti, ki ste po srcu tekači in po duši kolesarji (ali obratno), in se boste udeležili obeh dogodkov v Laškem, pa si boste s tem lahko prislužili tudi častitljiv naziv DUATLONSKI KRALJ oz. DUATLONSKA KRALJICA. Podelili bomo 20 nazivov. Več kot odličen razlog za tek in kolesarjenje, kajne?

svetina

Veselimo se tekaško-kolesarskega druženja z vami!


Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja