Otroški teki in Antenin svetovni rekord

By
Updated: junij 5, 2017

Finalni dan dogodkov Meseca športa v knežjem  mestu, je bil zastavljen zelo adrenalinsko. Najprej so mestno jedro ogreli najmlajši na Otroških tekih viteza Hermana. Teklo se je na 200, 400, 800, 1.600 m in na tekih vozičkarjev. Prav vsi otroci so bili zmagovalci in vreme je dogodku res služilo. Dvanajst ur prej, je namreč Celje prizadelo hudo neurje s točo, ki je pustošila po celotni regiji in zelo prizadela trgovske centre, avtomobile in vse ostalo, kar ji je bilo napoto.

KOLA

Na prelepo dopoldne smo mestno jedro ponovno oživili in za otroke pripravili lep športni dogodek. Med vsemi otroci smo izžrebali še cel kup lepih nagrad, ki sta jih v največji meri prispevali otroški trgovini iz centra 4 KIDS in HAJDI.SI. Čestitke vsem najmlajšim in staršem, ki so jih spodbujali.

GALERIJA IZ DOGODKA JE NA VOLJO TUKAJ

KOLAŽ 2

Po končanih otroških tekih, pa se je začelo zares.

Naslednji dogodek je bil ANTENIN SVETOVNI REKORD NA 87,8 m.

Udeleženci so v parih iz startnih blokov tekli na natančno izmerjeni razdalji 87,8 m, kar je tudi najbolj poslušana frekvenca Radia Antena štajerska, ki je bil medijski pokrovitelj dogodkov in Meseca športa v knežjem mestu.

KOLAŽ 1

Po hudih kvalifikacijskih dvobojih, kjer smo udeležencem čase izmerili na stotinke natančno, pa so se začeli boji na izpadanje. Žreb je bil neugoden za moške, zato je v finalu žensko populacijo zastopala njihova najhitrejša predstavnica Sabina Friedrich. Za osvojitev naslova svetovne prvakinje, je bilo do cilja brez poškodb le še potrebno preteči. Kategorijo zase je imel tokrat najhitrejši zemljan na 87,8 m, ki je bil praktično klaso zase, vendar je kljub temu prišlo do preobrata. Med moškimi je bil v finalu zmagovalec namreč Iztok Koštomaj, prav tako znan že v naprej, saj je najhitrejši zemljan Ali Rojc na tej razdalji, po prvi seriji odšel domov, z mislijo, da je zanj pač po prvem dokazano najhitrejšem teku vsega konec in lahko že slavi.

KOLAŽ 2 Tako smo po končanih dvobojih dobili:

  • SVETOVNEGA REKORDERJA, ki je z  najhitrejšim časom dneva 10,64 s, postal ALI ROJC
  • SVETOVNEGA PRVAKA, ki je s časom v finalu 11,73 s, postal IZTOK KOŠTOMAJ in
  • SVETOVNO PRVAKINJO, ki je s časom v finalu 13,84 s, postala SABINA FRIEDRICH.

GALERIJA IZ DOGODKA JE NA VOLJO TUKAJ

Čestitke vsem.

Naslednje svetovno prvenstvo bo v mesecu juniju 2018, v centru  Celja.

Se vidimo


Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja