Odličen športni vikend v Celju

By
Updated: maj 23, 2016

 Včeraj se je v Celju zaključil več kot uspešen športni vikend, na katerem so prišli na svoj račun tekači, triatlonci in kolesarji vseh starosti. V petek popoldne so se na Otroških tekih viteza Hermana preizkusili mali športni navdušenci. Otroci so tekli na različnih razdaljah, in sicer najmlajši in vozičkarji na 200 m, nekoliko večji in starejši pa na 400 m, 800 m in 1600 m.

herman 1

Otroci so bili navdušeni nad medaljami in diplomami, ki so jih prejeli ob prihodu v cilj, odrasli pa smo bili navdušeni nad njihovim elanom in radoživostjo. Zdaj majhni nadobudneži bodo nekoč veliki športniki.

herman 2

Po otroških tekih pa je bil na vrsti Nočni tek Celje, na katerem so svojo hitrost preverili “veliki” tekači. Tekli so na 5- in 10-kilometrski trasi in si v nočnem tekaškem vzdušju ogledali staro mestno jedro ter nabrežje Savinje.

nt celje 02

Rezultati so na voljo tukaj:

Nocni_tek_Celje2016_5km_absolutno

Nocni_tek_Celje2016_10km_absolutno

Nocni_tek_Celje2016_10km_kategorije

Sobota je bila že prav poletno obarvana, kar se vremena tiče, v športnem smislu pa so jo zaznamovali triatlonci, ki so v prečudovitem okolišu Šmartinskega jezera preizkušali svojo “formo” na Sprint triatlonu in Triatlonu za vsakogar. Tudi v soboto so imeli prednost otroci, ki so se pomerili v cici akvatlonu in akvatlonu ter tako opravili uverturo v obe triatlonski preizkušnji odraslih.

šmartinc 2

5. Triatlon Šmartinsko jezero je bila druga tekma slovenskega pokala v triatlonu, udeležili pa so se je tudi triatlonci iz Avstrije, Madžarske, Italije in Hrvaške. Čestitke vsem, upamo, da ste z rezultati zadovoljni. Ogledate si jih lahko na spodnjih povezavah:

SPRINT_ABSOLUTNO

SPRINT_KATEGORIJE

STAFETNI_SPRINT_TRIATLON

SUPER_SPRINT_ZA_VSAKOGAR_ABSOLUTNO

SUPER_SPRINT_ZA_VSAKOGAR_KATEGORIJE

šmartinc 1

Napočila je nedelja, ko so v poletno vročem in sončnem dopoldnevu na svoj račun prišli tudi kolesarji. Okoli 250 se jih je zbralo na startni liniji. Možnost kolesarjenja so imeli vsi. Najmlajši, ki so šele začeli poganjati pedala so v spremstvu staršev odkolesarili kratka, a sladka 2 kilometra.

komak 05

Družine so uživale v panoramski vožnji na 30 kilometrov dolgi trasi, nekoliko bolj zavzeti kolesarji pa so izbrali daljšo, 63 kilometrov dogo traso.

komak 04

Seveda pa ni kolesarskega maratona brez najboljših in najhitrejših kolesarjev, ki maraton vzamejo kot resen trening in preizkušnjo hkrati. Slednji so s poštenim tempom, ki jim ga zavida marsikateri kolesar, kolesarili na 108 kilometrov dolgi trasi.

komak 1

Objavljamo tudi srečne nagrajence, ki so s pomočjo žreba dobili lepe nagrade. Rok za prevzem nagrad je tri dni, po tem roku pa se nagrade prestavijo v nagradni sklad za naslednje dogodke. Pišite nam na elektronski naslov: fatburnsi@gmail.com

NAGRAJENCI – 7. KOMAK KOLESARSKI MARATON

Iskreno čestitamo vsem, ki so se v preteklem vikendu športno udejstvovali bodisi na teku bodisi na triatlonu in kolesarjenju. Upamo, da ste uživali v športni aktivnosti, ki vam je pri srcu, in da ste se imeli lepo v naši družbi. Trudimo se biti vsako leto boljši, vedno višja udeležba pa nakazuje, da nam to tudi uspeva. Hvala, ker ste z nami. Hkrati pa se zahvaljujemo tudi vsem, ki so s svojim delom pripomogli k uspešni organizaciji in izvedbi vseh dogodkov preteklih dni, posebno zahvalo pa namenjamo tudi sponzorjem in partnerjem, ki tako ali drugače podpirajo naše dogodke.

Zahvala triatlon komak nt

 

 

 

 


Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja