Na Šmartinskem jezeru smo si s tekom prislužili velikonočno pojedino

By
Updated: april 6, 2015

Za nami je še enkrat uspešno izpeljan že tradicionalni  tekaški dogodek 4. AC GLAVAN Velikonočni tek okrog Šmartinskega jezera. V dokaj hladni aprilski soboti se je blizu 200 tekačev in tekačic pomerilo v teku na 4,5 in 12 kilometrov dolgi trasi okrog priljubljene turistične točke v knežjem mestu.

Z nami so bili tudi mali nadobudneži, ki so tekaške sposobnosti urili na 500 in 1000 metrov in s tem otvorili tekaški dan ob jezeru. Zmagovalci so vsi, zato so otroci v cilju za spomin prejeli tudi diplome in medalje.

velikonočni tek

IMG_9864

Nadaljevanje je bilo bolj tekmovalno, saj sta sledila dva rekreativna teka s skupnim startom na brani, tik nad jezerom. Trasa na 4 kilometre je bila speljana po peščenih poteh, ki so udeležence vodile pod “Pušn Šankom”, in ob pohodnih poteh ob jezeru, s ciljem pri priljubljeni ladjici Jezerska kraljica. Od tod tudi ime krajšega teka.

Daljša trasa pa je udeležence vodila okrog celotnega Šmartinskega jezera in je s preko 250 m višinske razlike v celoti zelo razgibana in popolnoma brez ravninskih odsekov. Po pričanju udeležencev in končnih rezultatih velja za srednje do zelo zahtevno traso.

IMG_0336

 

Najboljšim na tekih smo podelili medalje in pokale ter praktične nagrade pokroviteljev. Zmagovalec in zmagovalka sta tako poleg pokalov prejela AC GLAVAN vrednostni bon v višini 70 EUR. Čisto vsak od udeležencev je prejel spominsko majico, diplomo in medaljo, zanimive sponzorske nagrade pa so prejeli tisti, ki jim je bila ta dan sreča pri žrebu še posebej naklonjena. Kar 8 vrednostnih bonov AC GLAVAN v višini 20 EUR pa smo izžrebali med vsemi udeleženci.

Prav tako smo izžrebali tudi tri pare tekaških copat TREKSTA. Vsem sponzorjem se za podporo še enkrat iskreno zahvaljujemo. Ob tej priložnosti vse udeležence ponovno povabimo v Avtocenter Glavan, ki te dni izvaja dneve odprtih vrat. Več info je na voljo na njihovi spletni strani www.ac-glavan.si 

AC GLAVAN

Preživeli smo lepo, čeprav deževno velikonočno soboto. Ob čudovitem jezeru smo se razgibali ravno prav, da smo si doma v krogu družine lahko privoščili slasten velikonočni obed. Hvala vsem, ki ste letošnji velikonočni praznik preživeli v naši družbi – za vas se bomo trudili tudi v prihodnje.

IMG_0457

 

Rezultati so na voljo tukaj (posodobljeno 10.4.2015): REZULTATI 2015

Galerije iz dogodka so na voljo TUKAJ

Dodatno galerijo so nam poslali še prijatelji in je na voljo TUKAJ

Vse tiste, ki niste prevzeli medalj ali nagrad, prosimo, da nas kontaktirate po tel. 040/509-995 ali nam pišete na naš e-naslov prireditve@fatburn.si. Z veseljem se bomo uskladili za predajo.

Vljudno vabljeni, da se nam prav kmalu znova pridružite na katerem od prihajajočih dogodkov – program je več kot pester.

Vabljeni!

 

velikonocni tek sponzorji skupaj web 4

 


Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja