Bike festival Portorož, tokrat na novi lokaciji

By
Updated: marec 19, 2015

Bike festival Portorož trka na vrata v sklopu Športnega vikenda in prihaja skupaj z Urbanim gladiatorjem. Po uspešni izvedbi lanskih kolesarskih dogodkov v Portorožu se tudi v letu 2015 vračamo na isto lokacijo. Zabaven kolesarski dogodek je edini, ki kolesarske navdušence iz Slovenije popelje čez mejni prehod v sosednjo Hrvaško, zato je potrebno imeti s seboj tudi veljaven osebni dokument.

Udeleženci imajo možnost kolesarjenja na daljšem (92 km), srednjem (60 km) in krajšem (20 km) kolesarskem maratonu. Dogodek je netekmovalne narave in poteka v skladu s CPP. S soncem obsijana in razgibana trasa, pestro vzdušje in prijetna klima, ki jo nudita slovenska in hrvaška obmorska pokrajina, so zagotovo dejavniki, ki vabijo na kolo, zato nikar ne oklevajte in se nam pridružite.

bike fest novica 1

Start vseh maratonov je skupinski. Promenadna vožnja skozi Portorož je počasna in poteka v strnjeni skupini. Po izhodu iz Portoroža in do mejnega prehoda v Sečovljah se spremljevalnih kolesarjev ne sme prehitevati in udeleženci kolesarijo v skupini. Po prečkanju prehoda se začne zares. Prvih nekaj skupin ima zagotovljen prehod in spremstvo policije na vseh glavnih križiščih. Ostali kolesarji vozijo v skladu s CPP po označeni trasi.

Na vseh križiščih stojijo reditelji in postavljene so vidne označbe – puščice. Pri vračanju v Slovenijo je potrebno biti pozoren na mejni prehod, ki se ga pri polni hitrosti iz spusta NE SME PREČKATI. Potrebno je upočasniti in po potrebi ustaviti. Pri vožnji skozi Portorož do ciljnega prizorišča upočasnite in vozite pazljivo za spremljevalnimi vozili, saj je v mestu ob lepem vremenu vedno gneča.

bike fest novica 2

POSEBNA OPOZORILA: Maraton ni tekmovalne narave in vsi udeleženci sodelujejo v skladu s cestnoprometnimi predpisi (CPP). Prva skupina ima tako na slovenski kot hrvaški strani spremstvo z vozili organizatorja in spremstvo policije. Obvezna je uporaba čelad. Vsi udeleženci maratonov morajo ob sebi ves čas imeti osebni dokument (osebno izkaznico ali potni list). Prireditev bo organizirana ob vsakem vremenu.

bike fest novica 3

 

DATUM IN URA DOGODKA: Sobota, 28. 3. 2015, ob 10.00 uri.

PRIJAVNO MESTO: Marina Portorož.

STARTNO PRIZORIŠČE: Marina Portorož.

bike fest - stat cilj1

PARKIRANJE: Brezplačno parkiranje je na voljo v Marini Portorož. Parkiranje na promenadi ob prireditvenem prostoru se plača po ceniku, ki je objavljen na spletni strani Občine Piran.

KOLESARSKE TRASE: 

  • MALA TRASA: 20 km s 180 m višinske razlike (PREČKA MEJNI PREHOD – obvezno je potrebno imeti s seboj osebno izkaznico ali potni list) povezavo do male trase in podroben opis najdete TUKAJ

mala trasa 2

  • SREDNJA TRASA: 60 km s 400 m višinske razlike (PREČKA MEJNI PREHOD – obvezno je potrebno imeti s seboj osebno izkaznico ali potni list) povezavo do srednje trase in podroben opis najdete TUKAJ

srednja trasa 1

  • DOLGA TRASA: 92 km s 1000 m višinske razlike (PREČKA MEJNI PREHOD – obvezno je potrebno imeti s seboj osebno izkaznico ali potni list) povezavo do dolge trase in podroben opis najdete TUKAJ

velika trasa

 

NAGRADE: Med udeleženci bomo izžrebali glavno nagrado – gorsko kolo. Izžrebali bomo tudi 5 parov tekaških copatov TREKSTA. Ob zaključku dogodka bomo izžrebali še manjše nagrade pokroviteljev.

BIKE-FEST-MAREC-2015-LETAK-A5---PRINT


Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja